Leas hemsida
Kakor | Bröd | Mat | Efterrätter | Förstasidan

Havrekakor med russin
Double Chocolate Chip Cookies
Lottas chokladmuffins
Kardemummamuffins
Tentakrans
Ananaskaka
Kladdkaka
Kanelkaka

Double Chocolate Chip Cookies

Helt underbara chokladkakor. Receptet kommer från en före detta korridorsgranne. Vi kände den underbara doften komma från köket, fick smaka en kaka och kvällen därpå bakade vi också.

Ingredienser

250 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
0,75 dl kakao
2 msk mjölk
knappt 4,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
2,5 dl hackad blockchoklad

Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla olika sorters socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer blockchokladen. Klicka ut på plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.

Lea Niiniskorpi
Uppdaterad 3 februari 2001