Till www.pkdata.se
PK Data

 

Import/export

Att jobba med importerade filer blir tyvärr aldrig lika enkelt som att använda FastEL och EasyEL direkt. Det finns så många sätt saker kan vara ritade på vilket gör att det är svårt att ge ritstöd. FastEL och EasyEL är utvecklade för att stödja importerade ritningar så långt det går.

Uppdateringar av korsreferenser och stora delar av automatiken i FastEL kommer inte att fungera på importerade ritningar eftersom de helt enkelt inte innehåller den extra information som behövs.

Vid import kan FastEL och EasyEL slå samman flera ritningar till en ritningsfil. För att göra det så markera alla ritningar som skall vara med. Alla blad hamnar då i samma projekt och man kan bläddra mellan bladen med PageUp/PageDown.

Vid export bör man tänka på att FCW-formatet som FastEL och EasyEL använder kan beskriva en del saker som DWG-formatet inte kan. Det betyder att bitmapbilder och vissa fyllnadsstilar inte kommer att komma med till DWG. För att få en exakt överensstämmelse bör man också använda så kallade SHX-fonter för all text.

 
 

Saknar du någon information på den här sidan? Skicka gärna ett mail till support@pkdata.se.