Till www.pkdata.se
PK Data

 

Byta meny

De olika delarna kretsschema, pneumatik och installationsel har olika menyer. Det skulle bli för mycket symboler om alla skulle finnas synas i menyn samtidigt. De olika menyerna hittar du i menyn Menyer till höger om Arkiv-menyn. Menyer -> Fler... ger ytterligare några att välja på.

Arkiv-menyn får en bokstav efter sig som talar om vilken meny det är som är aktiv. Bokstaven är samma som första bokstaven i menyns namn.

Bortsett från symbolerna för installationsel och larm, som har en annan skala, passar alla andra på samma ritningsram. Det är därför möjligt att i samma ritning rita både vertikalt (stående) kretsschema, horisontellt (liggande) kretsschema och pneumatik på olika blad. Det är bara att byta meny och plocka in de symboler som behövs.

Den understa menyn som är benämnd FastCAD eller EasyCAD visar menyn för CAD-programmet som utgör grunden för FastEL respektive EasyEL. I denna meny finns ytterligare CAD-funktioner som normalt inte används för att rita el. De kan dock vara användbara om du vill rita något annat än el eller om du behöver göra något speciellt. Dessa funktioner finns dokumenterade i hjälpen (på engelska) och behandlas inte här.

 
 

Saknar du någon information på den här sidan? Skicka gärna ett mail till support@pkdata.se.