PK Data

Krav

För att kunna använda den automatiska funktionen för att skapa yttre förbindningsschema och yttre förbindningstabell krävs att du har ritat in kabelnumren i kretsschemat. Har du inte angivit dessa kabelnummer vet inte FastEL vilka plintar som hör ihop och kan därför inte göra någon sortering. Använd istället den halvautomatiska funktionen.

För varje plint letar FastEL efter ett ifyllt kabelnummer, i första hand inom samma symbol. Hittar den inget fortsätter den att leta till vänster och uppåt på samma blad. Hittar FastEL fortfarande ingenting så letar den över hela bladet. Det räcker alltså att ge kabelnummer för den plint som ligger längst till vänster eller överst i en rad om plintarna tillhör samma kabel.

Kontaktdon

Den automatiska analysen tar med alla kontaktdon som är märka med kabelnummer eller X-nummer och benämning. Avgränsaren måste vara punkt eller kolon. Exempel:

För att ange att ett kontaktdon har anslutning med hane från skåpet så lägger man till $M på slutet. I annat fall förutsätter FastEL att det är anslutning med hona i skåpet. $M kommer inte att komma med på ritningen eftersom allt efter $ tas bort vid utskrift och export.

Osynlig plint

För att placera in "osynliga plintar" i kretsschemat inleds benämningar med ett $-tecken.

$-tecknet gör att texten inte kommer med vid utskrift och export. I yttre förbindningsschemat och i kabellistan kommer texten med (utan $-tecknet).

 

 

Saknar du någon information på den här sidan? Skicka gärna ett mejl till support@pkdata.se.