PK Data

Yttre schema

Välj Yttre -> Rita yttre schema. Följande dialogruta visas:

Prefix för kabelnummer

  • "W" i denna ruta ger kabelnumren W följt av plintens kabelnummer. Till exempel W51
  • Tom ruta ger endast sifferdelen av plintens kabelnummer. Till exempel 51
  • "*" ger samma namn som plintens kabelnummer.

Prefix är första kabelnummer i en serie

Om du kryssar i "Prefixet är första kabelnummer i en serie" så måste prefixet vara ett komplett kabelnummer. Första kabeln kommer att få detta som kabelnummer, andra räknas kabelnumret upp med ett o.s.v. Använd gärna denna funktion om kablarna ska ha långa beteckningar för kabelnummer eller om kunden ändrar vilka kabelnummer som ska användas.

Kabelnamn

Kabelnamnet hämtas från de tre beskrivande texterna under apparaterna. Texterna måste ligga i samma grupp (symbol) som plinten. För att lägga till texter i en symbol så kan du använda Text -> Skyltinfo.

Här kan du välja om texterna ska tas med och i så fall hur de ska placeras. Normalt använder man Kombinerade.

X-nummer

För att FastEL ska kunna sortera kablarna automatiskt så måste varje kabel ha ett eget nummer när man ritar kretsschemat. Däremot är det möjligt att visa X-nummer vid yttre förbindning, vid utskrift och vid export.

Normalt - ändra inte den text som står i kretsschemat
Visa inte - visa varken kabelnummer eller X-nummer
Översätt - översätt kabelnumren till X-nummer

Med alternativet Översätt så kommer kabelnumren att göras om till X-nummer. Använd knappen Tabell för att ställa in vilka kabelnummer som hör till vilket X-nummer.

 

Sortering

Anger om kablarna ska sorteras på kabelnummer eller på lägsta plintnummer i varje kabel. Använder du löpande plintnummer så är det ofta smidigt att sortera på lägsta plintnummer.

Om X-nummer används så kan sortering i första hand ske på X-nummer och sedan på kabelnummer eller på lägsta plintnummer.

Plintordning

Plintordningen styr hur plintarna sorteras inom varje kabel. Grupp 1 hamnar längst till vänster och grupp 4 till höger. Sorteringen fungerar i de allra flesta fall bra. Är det någon plint som sorteras fel kan du fylla på med dess benämning i respektive grupp.

Samla in information om yttre apparater

Genom att kryssa i rutan för yttre apparater kommer FastEL att samla in information för att automatiskt rita upp yttre apparater. I nuläget är det endast motorgrupper som kommer att ritas upp.

Töm plintlista före insamling

Kastar informationen från tidigare analyser. Är denna inte ikryssad kommer bara nya plintar att läsas in.

Det går också att göra detta separat med Yttre -> Töm plintlista.

Rita upp direkt (på aktuellt blad)

Ritar upp yttre förbindningsschemat direkt på aktuellt blad. Du kan göra detta separat med Yttre -> Rita yttre schema, eller presentera det hela som en kabellista (Yttre -> Kabellista) istället.

Varje X-nummer på egen sida

Ser till att varje nytt X-nummer börjar på nytt blad vid uppritningen. Denna funktion är bara tillgänglig när man valt att översätta X-nummer och att rita upp direkt (på aktuellt blad).

 

Saknar du någon information på den här sidan? Skicka gärna ett mejl till support@pkdata.se.